Så arbetar våra målare

Måleri - steg för steg

När du beställer ett jobb från våra målare ger vi dig först en offert baserat på hur stort jobbet är och hur lång tid det beräknas ta. Beroende på uppdragets typ kan vi antingen ge ett fast pris eller så kan du välja att få det beräknat per timme. Vid behov kommer vi ut för att besikta objektet först för att få en uppfattning om vilka åtgärder som kommer att behövas. I vissa fall räcker det med målning, i andra fall måste vi även renovera snickerier och liknande. Vi ger dig ett pris där allt är inkluderat.

Exempel - målning av ett sovrum

I vårt exempel ska våra målare måla om ett sovrum i en villa. Utöver väggarna behöver även snickerier och fönster få en översyn.

När rummet är tömt börjar vi med att riva ner existerande tapeter om sådana finns. Vi tar även bort lister och dörrfoder för att kunna måla bakom dessa. Vi spacklar igen hål och andra ojämnheter och slipar hela väggarna för att få ett perfekt jämnt underlag att jobba på.

Vi tejpar fönsterkarmar och eventuella dörrfoder m.m. som sitter kvar för att skydda dem. Även upp mot taket tejpar vi för att undvika fläckar och golvet täcks med ett golvskydd för att undvika stänk.

Därefter målar vi med den grundfärg som behövs för att få en neutral och jämn yta som gör att färgen som sedan stryks på får en genomgående jämn färgton. När grundfärgen har torkat är det dags för att måla med den färg du har valt. Här börjar vi med att måla kanterna med pensel för att försäkra att varje hörn blir jämnt målat. I nästa steg använder vi rollers för att stryka på färgen på huvuddelen av väggarna.

Medan väggarna torkar passar vi på att slipa och måla om lister och dörrfoder. I vårt fall hade dessa målats många gånger under årens lopp och bestod av flera lager med olika färgnyans. För att få dem jämna och snygga igen slipade vi ner dessa, grundmålade och målade sedan med önskad nyans.

Fönstren plockas ur och spröjs och karmar målas. Även här slipar vi ner existerande färg vid behov.

När allt har torkat monterar vi tillbaka lister, dörrfoder, kåpor till vägguttag, strömbrytare m.m.

Så går det till när våra målare i Vallentuna målar om hos dig. Vår målsättning är att varje detalj ska bli rätt. Inget fusk i kanterna och du får ett rum som ser ut som nytt.

Kontakta oss idag för att boka målning hos dig!

Ja, jag vill få det målat med högsta kvalitet hos mig!